top of page
Arabica Latte _edited_edited.jpg

MASTER BARISTA.

Alt du trenger å vite om Master Barista

Målet med Master Barista er å gi deg det lille ekstra som barista. Med vår kurspakke får du en grundig gjennomgang fra alt fra latte art til håndbrygg. Til og med brenning og litt teknisk kompetanse får du med deg i pakken. 

Mange lurer kanskje på hva en barista egentlig er, og hva forskjellen på en Master Barista og en "vanlig" barista. Først skal vi ta for oss hva en barista er og så skal vi sammenligne med hva en master barista er. 

Hva er en barista?

Barista kommer fra det italienske ordet bar og betyr en som jobber i bar som har mye kunnskap når det gjelder kaffekoking. En annen oversettelse er espressokokk. Når en jobber som barista jobber man som oftest i en kaffebar eller i en kafé.  En barista har gjerne kunnskap om hvordan kaffen blir til, og hva som kan påvirke de forskjellige smakene. På våre barista kurs lærer du blant annet om hvordan forskjellig jordsmonn kaffen dyrkes i kan påvirke smaken. For kaffe er utrolig nok et bær og blir like mye påvirket av vær, vind og jordsmonn som det f.eks epler blir. 

 

Hovedoppgaven til en barista er å ekspedere kunder, bemanne espressomaskinen og holde kaffebaren/ kaféen ryddig. Det viktigste en barista gjør, utenom å lage kaffedrikker, er å spre glede til alle som er innom kaffebaren eller kaféen. Et smil og en god kaffe kan gjøre større underverker enn du tror. 

 

Hvordan bli en barista

Så, hvordan bli barista spør du? Dersom du er så heldig at du får en jobb på en kaffebar har kaffebaren gjerne en slags barista utdanning. Du kan også ta en barista utdanning her hos rRebel Coffee Academy. Du får diplomer etter endt kurs og kan til og med bli en sertifisert Master Barista av rRebel Coffee Academy dersom du fullfører kursprogrammet vårt "Master Barista". 

 

Forskjellen på Barista og Master Barista

Nå lurer du kanskje på hva forskjellen på en barista og en master barista? En master barista har tatt en lenger barista utdannelse og har gått i dybden i hvordan en kan lage best mulig kaffe. Og hvordan en kan da best mulig vare på det utstyret man har. Gjennom vårt "Master Barista" program tar vi et dypdykk i alle faktorene som påvirker kaffen i jakten på hvordan man lager aller best kaffe. Målet med kursene er å gi deg kunnskapen du trenger for å forstå hvordan forskjellige plantetyper, opprinnelsessted, bondens prosessering, brennemesterens tilnærming og baristaens håndtering er avgjørende for å påvirke kaffens egenskaper, og hvordan du kan spille alle disse egenskapene så gode som overhode mulig. 

 

Master Barista utdanning

 

Studiepakken, som er den mest komplette utdanningen rRebel Coffee Works tilbyr, består av følgende kurs: Barista I, Barista II, Barista III, Brewing, Roasting, CuppingLatte Art og Technical Skills, hvor kursene tas enkeltvis. I tillegg inkluderer Master Barista også diplom, tett oppfølging av våre kursholdere, muligheten til å øve i våre lokaler på dagtid, teoriprøve og praktisk prøve, og noen godsaker.

Om du må ta prøvene på nytt koster det 1000 kr pr. prøve.

Om du har tatt kurs hos oss tidligere, gi beskjed, så trekker vi det fra i prisen.

31 timer

Total tid

Pris

18500 kr

MASTER BARISTA

Da jeg først tok kontakt med Barista School ble jeg positivt overrasket over servicen jeg ble møtt med. Veiledningen har vært helt fantastisk. Det var tett oppfølging hele veien, flott og fleksibelt opplegg og utrolig hyggelige ansatte som så hver enkelt kursdeltager gjennom hele kursløpet. Det er så godt å vite at selv om Master Barista-kurset er overstått, er det fortsatt mulighet for henvende seg til skolen om det er noe jeg lurer på. Jeg kan ikke si annet at det har vært helt fantastisk å være en del av dette.

Kristina Grosås / Master Barista

bottom of page