top of page

Hvordan brygge god kaffe hjemme

Oppdatert: 24. mai

Å brygge kaffe hjemme blir bare mer og mer populært. Og nå skal vi se litt på hvordan du kan brygge best mulig kaffe hjemme. Om det er å brygge kaffe for for hånd på en pour over som v60 eller kalita, eller presskanne, kanskje AeroPress, eller om det er på trakter så er det noen felles tommelfingerregler for alle metodene det kan være lurt å følge:


Svart kaffe i en serveringskanne i glass.


Velg gode råvarer når du skal brygge kaffe

Det mest avgjørende for en god kopp med kaffe er selve råvaren du velger. Når det kommer til kaffe så er det en viktig hovedregel, og det er at kaffe skal smake godt. Om du syns mørkbrent kaffe fra butikkhylla er det beste eller om du syns lysbrent kaffe fra din lokale brenner er best så er det faktisk ett fett. Alle smaker forskjellig og alle har forskjellig preferanser, og det er helt greit! Men når det er sagt er det andre ting som er viktig å tenkte litt på, og det er arbeidsforhold for de som har plukket kaffebærene og sporbarhet.


Kvern kaffebønnene dine selv

Mange steder kan du kverne kaffebønnene du kjøper, men kaffe er ferskvare og taper smak og aroma ganske raskt. Allerede etter 10 minutter etter at du har kvernet bønnene begynner kaffen å miste smak. Derfor anbefaler vi at du kverner bønnene dine rett før du skal brygge kaffe slik at du bevarer mest mulig smak og aroma. Dersom du syns det er mest praktisk å kverne kaffebønnene i butikken anbefaler vi deg å ha kaffen i posen du kjøpe den i. De fleste kaffeposer er laget for å bevare kaffens smak og aroma mest mulig. Et alternativ kan også være å putte kaffeposen i den fine beholderen du helst vil ha fremme på benken.


Pass på å ha rent utstyr

Dette er muligens det kjedeligste, men kanskje også det viktigste tipset når det kommer til å brygge kaffe og for å få best mulig resultat. Vi tenker ikke så ofte over det men kaffe inneholder en mengde fett og oljer, og dette kan sette en bitter bismak på kaffen vår dersom vi ikke vasker det mellom hver gang vi har brygget kaffe.


Lær å brygge god kaffe hjemme med Barista School

Er du nysgjerrig på de forskjellige bryggemetodene vi nevnte øverst i posten? Da kan du melde deg på vår Brewing-kurs. Brewing er kurset for deg som vil lære å brygge skikkelig god kaffe hjemme eller på jobb. Her får du innføring i kunsten å brygge kaffe for hånd, med forskjellige metoder som for eksempel V60, aeropress og presskanne.


Etter en demonstrasjon av de ulike metodene får du prøve deg frem med forskjellige kaffetyper for å finne din favoritt og bli trygg på å brygge kaffe for hånd. ​


Med vår erfarne baristatrener får du personlig og profesjonell oppfølging og veiledning underveis i kurset. Du får jobbe på utstyr av høy kvalitet og med et kvalitetsutvalg av spesialkaffe. Klikk HER for å komme til vår bookingkalender.61 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page